Carey Price tegi hooaja auhindade jagamisel ajalugu

66-st stardist 44 võitu, tõrjed 93.3%, keskmiselt lastud väravaid 1.96 ja 9 nullimängu on numbrid, millega Montreal Canadiensi Carey Price korjas läbi aegade esimese väravavahina hooaja auhindade jagamiselt neli trofeed. Ta on seitsmes puurivaht, kes põhihooaja väärtuslikuimaks mängijaks valitud.

(foto: Bruce Bennett/Getty Images)
Price edestas MVP hääletusel Rocket Richardi trofee omanikku Aleksandr Ovetškinit ja John Tavaresit. Enne teda viis mõni väravavaht Harti trofee viimati koju 2002. aastal, kui võidutses Jose Theodore, kes esindas samuti Canadiensit. Nelja suurema trofee võitmine paneb ta üsnagi eksklusiivsesse seltskonda.


Sarnaselt Theodore'ile sai Price ka parimale väravavahile antava Vezina trofee. Lisaks läks 27-aastasele kanadalasele Ted Lindsay auhind, mis antakse kaasmängijate poolt kõige silmapaistvamaks mängijaks hinnatud mehele ning Chicago Blackhawksi Corey Crawfordiga jagas ta ära William M. Jenningsi trofee, mis läks põhihooajal vähim väravaid lasknud meeskondade puurilukkudele.


Väravavahi auhinnad jäid ka Canadiensile ainukesteks. Seda vaatamata sellele, et P.K. Subban oli parima kaitsemehe valimisel üks favoriitidest. Selles kategoorias pidi ta aga koos Drew Doughtyga alla vanduma Erik Karlssonile. Ottawa Senatoris kapten on 25-aastaselt üks noorimaid, kes teist korda Norrise trofee endale saanud.


Senatorsile oodati auhinnalisa ka parima uustulnuka kategoorias, kus meeskonda esindas Mark Stone. 23-aastane ründaja kogus hooaja viimasest 31-st mängust 35 punkti. Lisaks oli auhinda üle andmas endine Senatorsi kapten Daniel Alfredsson. Lõpuks läks aga Calderi trofee eelmise suve drafti avavalikule Aaron Ekbladile, kes näitas oma vanuse kohta - ta sai alles veebruaris 19-aastaseks - Florida Panthersi sinisel joonel ülimalt küpset mängu. Mõlemad koos hääletusel kolmandaks jäänud Johnny Gaudreauga, kes oli Stone'iga uustulnukat punktitabeli tipus, valiti ka kollanokkade sümboolsesse meeskonda.


Naljakalt jaotati ära tähtede meeskonnad. 87 punktiga Art Rossi trofee võitnud Jamie Benn jäi esimesest satsist välja.


Teise meeskonna puurivaht Devan Dubnyk viis koju Bill Mastertoni trofee, kui mängija, kes on näidanud suurt sihikindlust, spordimehelikkust ja pühendumust.

Spordimehelikkuse eest sai pärjatud ka Jiri Hudler. Temale läks Lady Byngi trofee ning kui õhtu lõpus oleks jagatud välja ka parima tänukõne auhind, siis saanuks Calgary Flamesi ründaja selle kindlasti endale.


Flamesile rändas ka parima peatreeneri Jack Adamsi auhind. Bob Hartley viis mullu läänekonverentsis eelviimasena lõpetanud satsi playoffide 2. ringi.

Detroit Red Wingsi kapten Henrik Zetterberg sai liidriomaduste ja humanitaartöösse panustamise eest King Clancy trofee ning väljakult eemal näidatud pühendumuse eest jagati auhind - NHL-i sihtasutuse oma - ka Brent Burnsile.


Tasutamata ei jäetud mõistagi ka tänavusi karikafinaliste. Chicago Blackhawks sai Duncan Keithi Conn Smythe'i trofee kõrvale Jonathan Toewsi Mark Messier auhinna, mis jagatakse samuti häid liidriomadusi ja ühiskondliku aktiivsust näitavale mängijale. Toews oli lähedal ka teisele auhinnale, kuid pidi koos Anze Kopitariga Patrice Bergeronile alla vanduma. Boston Bruinsi asekapten valiti viimase nelja aasta jooksul kolmandat korda parimaks kaitseomadusi näitavaks ründajaks. Samas tempos jätkates võib peagi Selke trofeest Bergeroni trofee teha.

Tampa Bay Lightning sai endale parima peamänedžeri auhinna. Steve Yzerman on mõne aastaga ehitanud üles väga võimsa meeskonna.

Kommentaarid