Flyers saatis Hartnelli Columbusesse, Giroux šokis

Möödunud on 23. juuni, kuupäev, mis on viimastel aastatel endaga kaasa toonud Philadelphia Flyersi kaheldava väärtusega vahetustehinguid. Aasta tagasi suudeti küll rahulikuks jääda, kuid 2012. aastal loobuti James van Riemsdyki teenetest ja kolm aastat tagasi saadeti minema nüüdseks kahekordseteks karikavõitjateks kerkinud Mike Richards ja Jeff Carter. Tänavu oli Scott Hartnelli kord. Flyers loovutas oma asekapteni Columbus Blue Jacketsile R.J. Umbergeri ja 2015. aasta drafti 4. ringi valiku eest.

(foto: USA TODAY Sports)
Hartnell mängis Philadelphias seitse hooaega ja oli tõeline meeskonna hing. Selle kõrval ka oma oskustelt täitsa asjalik vana. 517. põhihooaja mänguga sai ta kirja 326 punkti (157 väravat). Võib küsida, et miks temast loobuda? Vastuseks võib olla äkki see, et oma tänavuse viimase 16. mängu jooksul (põhihooaeg + playoffid) ei saanud ta kirja mitte ühtegi väravat ja kogus vaid kuus söödupunkti. Teiseks põhjuseks võib pidada rahalist poolt. Hartnelli ja Umbergeri palk on peaaegu sama - 4.75 miljonit dollarit vs 4.6 - aga viimase leping on kaks aastat lühem. Samas, kas see on piisavalt hea põhjust riskimaks oma kapteni Claude Giroux pahameelega?

Hartnell teavitas oma head sõpra ja kolmikukaaslast Giroux'd üleminekust tekstisõnumi kaudu. Flyersi kapten pidas seda algselt naljaks, kuid sellest oli asi kaugel. "Kuulsin rohkelt kuulujutte, aga ei osanud seda ette näha. Scott on läbiaegade üks minu lemmikumaid tiimikaaslasi ja tegu on kurva päevaga," tõdes Giroux.

"Meeskond, kes sinu teeneid soovib on parem kui meeskond, kes nendest ei hooli," ütles ülemineku kohta Hartnell ise.

Blue Jackets lisab noorele meeskonnale, kes niigi oli tänavu playoffides tublisti heitlemas, ühe kogenud kala. Hartnell liitus klubiga edu lootuses. "Ta ütles mulle, et on karjääri jooksul juba piisavalt raha teeninud ja soovib vaid võita," vahendas uue meeskonnaliikme sõnu Blue Jacketsi peamänedžer Jarmo Kekäläinen.

Umberger, kes soovis meeleheitlikult klubist lahkuda, naaseb meeskonda, kust tema NHL-i karjäär alguse sai. Ehk õnnestub edasi minna sealt, kus asi pooleli jäi. Hooajal 2007/08, enne Jacketsisse siirdumist, tegi ta vägagi viisaka hooaja 50 punkti 74. mängus.

Vahetustehingu ajal on Blue Jackets pikendanud ka oma varuväravavahi Curtin McElhinney lepingut. 31-aastane puurilukk sai 50 000 dollarilise palgakõrgenduse ja teenib uuel hooajal 650 000 Ameerika raha ehk umbes 48 000 eurot. Flyers on samas andnud kaheaastase pikenduse Brayden Schennile. Lepingu väärtuseks on viis miljonit dollarit ehk ligikaudu 3.7 miljonit eurot.

Kommentaarid